HTML

Gondolatok közügyekről

Naponta hallom a híreket, történéseket. Ezek gondolatokat ébresztenek. Ezeket szeretném sokakkal megosztani.

Friss topikok

Sukoró

2015.10.12. 17:51 liberaliss

Láttam Juszt László video ajánlóját Sukoróról.

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCIQtwIwAGoVChMIq7DQ4KK9yAIVy2sUCh1RzAUj&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DEQNWdFCd-SY&usg=AFQjCNFNFBfU0MIvxeDUlF1Fv1_IXWb6hA

Azóta próbálom megérteni mi történt? Az ajánló szerint ez egy nagyon kedvező lehetőség volt. Casino, Szállodák, Múzeum, Vizivilág, stb. Ez nekünk is és külföldieknek is egy remek célpont lett volna. Sok állami bevétellel. Rengeteg munkahellyel. Ez az egy létesítmény akár a költségvetésünket is kihúzná a csávából és folyamatosan bevételt generálna.

Nem értem: kinek volt érdeke ezt az egész projektet sukorói kaszinóként idézni, lejáratni?

Nem értem, hogy hol akadhatott el ez a projekt telekcsere apropóján? Adva volt egy jó helyen lévő üres, poros vízparti terület és ehelyett ajánlottak egy másik területet.

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCgQFjABahUKEwirsNDgor3IAhXLaxQKHVHMBSM&url=http%3A%2F%2Fmandiner.hu%2Fcikk%2F20131205_gyurcsany_megmutatja_az_igazsagot_sukororol&usg=AFQjCNFbErSoZE0R75s88PouVMqmoAMiEA

Miért nem történt egy hatástanulmány? Gazdasági, turisztikai, szociális? És pozitív eredmény esetén miért nem ajánlották fel ingyen a területet?

Ehelyett? Nem tudni - mert ködösítés folyik - kik és miért állították le a projektet? Kiszámolta-e valaki, hogy mekkora kárt okoztak ezzel?

És akkor most itt van ez az ítélet. Letöltendő bűntetés. Hozzáértő szakemberek nyilatkoznak arról, hogy koncepciós per.

Gyurcsány nyilatkozik, hogy az ítélkezők börtönbe jutnak ezért az eljárásért. Abban igaza van, hogy nem szabadna következmények nélkül maradnia ennek az ítéletnek, eljárásnak. Abban nincs igaza, hogy leendő miniszter elnökként akarna igazságot tenni. Ezt nem gondolta át. Ha netán megválasztanák akkor nem lenne joga utasítást adni a felülvizsgálatra. (Sajnos a többi bűnügyekben sem).

Előbb utóbb kellene egy civil szervezet arra, hogy kidolgozzák az egyes ügyeket és bíróság elé vigyék. (nyugdíjak lenyúlása, trafik mutyi, föld mutyi, Kishantos, Váradi gyilkosság (?), Mészáros, Rogán, stb.

Sosem lesz itt normális ország, ha ezek az ügyek tisztességes kivizsgálás nélkül feledésbe mennének.

Ezeknek az eljárásoknak végig vitelére kormányzati szereplők összeférhetetlenség miatt alkalmatlanok. Nem lehet közpénzből politikai ellenféllel szemben fellépni.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: elszámoltatás sukoró

A bejegyzés trackback címe:

https://liberaliss.blog.hu/api/trackback/id/tr477962456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása